• Buradasın

    Mavi İskenderin en iyisi hangisi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mavi İskender'in en iyisi konusunda kesin bir görüş yoktur, çünkü herkesin damak tadı farklıdır. Ancak, Bursa'da mavi dükkan konseptine sahip ve İskender kebabı ile ünlü bazı mekanlar şunlardır:
    • Tarihi Mavi Dükkan İskender 1867 12. İskender Efendi'nin oğlu Cevat İskenderoğlu ve varisleri tarafından işletilen bu mekan, özellikle sıcak ve samimi ortamı ile bilinir 12.
    • Kebapçı İskender Mavi Dükkan 2. İskender Efendi'nin 4. kuşak çocukları tarafından işletilen bu mekan, 40 kişilik kapasiteye sahiptir ve yoğun ilgi görür 2.
    Ayrıca, Bursa'da iskender kebabı yemek için önerilen diğer mekanlar arasında Uludağ Kebapçısı, Yüce Hünkar ve Kebapçı İskender Efendi Konağı da bulunmaktadır 25.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İskenderin püf noktası nedir?

    İskender yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar: Et seçimi: Antrikot, bonfile veya kuşbaşı gibi yağsız ve yumuşak etler tercih edilmelidir. Etlerin kesimi: Etleri ince ince kesmek için dondurucuda biraz bekletmek işinizi kolaylaştıracaktır. Marine: Etleri marine etmek için süt, bal, soğan, sarımsak, zeytinyağı ve baharatlar kullanılabilir. Pişirme: Etleri pişirmek için teflon veya yapışmaz bir tavaya tereyağı ve sıvı yağ koyup kızdırmak, etleri suyunu salıp çekene kadar pişirmek ve üzerine tuz ile kekik serpmek gerekir. Sos: Sosu için tereyağı, salça, pul biber, domates suyu veya rendesi, tuz ve karabiber kullanılabilir. Pide: Pideleri küp küp doğrayıp fırında ısıtmak ve üzerine sostan gezdirmek, pidelerin ısınmasını ve yumuşamasını sağlar. Evde orijinal İskender yapmak için tüm malzemelerin ayrı ayrı hazırlanması gerektiği de unutulmamalıdır.