Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Martini Kokteyli Hazırlanışı:
Malzemeler:
- 60 ml London Dry Gin veya Votka 35;
- 10 ml Dry Vermut 3;
- 1 dash Orange Bitters (isteğe bağlı) 3;
- Kokteyl zeytini veya limon kabuğu 35.
Hazırlanışı:
- Karıştırma: Bir mixing glass içine buz ekleyin 35. Üzerine gin veya votka ile dry vermutu dökün 35.
- Karıştırma: Malzemeleri yaklaşık 30 saniye karıştırın 35.
- Servis: Karışımı soğutulmuş bir Martini bardağına süzün 35.
- Garnitür: Limon kabuğu ile "zest" yaparak veya zeytinle süsleyerek servis edin 35.
Not:
- Zest: Narenciyelerden alınan kabukların kokteyl üzerine sıkılarak, narenciyedeki yağ ve aromaların kokteyle geçmesini sağlamaktır 3.
- Dash: Bitters şişesinin içeriğe bir boşaltma hareketini ifade eder; damlalar şeklinde dökülür 3.
Martini, kişisel tercihlere göre votka yerine cin kullanılarak veya tatlandırıcı eklenerek farklı tatlarda hazırlanabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: