Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kokteyl servisi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı adımlar:
- Bardakların Hazırlanması: Soğuk kokteyller için bardaklar soğutucuya konur veya buzla soğutulur 1. Sıcak içecekler için bardaklar oda sıcaklığında olmalıdır 1.
- Sunum: Kokteyl, uygun bardağa süzüldükten sonra süsleme yapılır 1. Süslemede kullanılan malzemeler, içeceğin görünüşünü kapatmamalı ve içimini zorlaştırmamalıdır 1.
- Servis: Eğer konuk barda oturuyorsa, kokteyl konuğun bulunduğu yere servis edilir 1. Masada oturuyorsa, tepsi kullanılarak sağ taraftan servis yapılır 1.
- Temizlik: Servis sonrası gerekli temizlik yapılmalıdır 1.
Ayrıca, her kokteylin karakterine göre şekillendirilmiş bir bardak seçimi, hem aromayı korur hem de estetik bir sunum sağlar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: