Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kokteyl çeşitleri iki ana kategoriye ayrılır:
- Miktarına göre:
- İçeriğine göre:
Ayrıca, kokteyller yapıldıkları stile göre de sınıflandırılabilir:
- The punch 3. 1632 yılında ortaya çıkan, beş malzemeyle (alkol, su, şeker, çay, baharatlar) hazırlanan ve sıcak ya da soğuk servis edilen bir karışım 3.
- The sling 3. Klasik formunda cin, viski, rom veya brendi ile hazırlanan bir kokteyl 3.
- The cocktail 3. 1806 yılında literatüre giren ve her türlü içki, şeker, su ve bitters bileşenlerinden oluşan bir karışım 3.
- The sour 3. Tatlı-ekşi dengesi üzerine kurulu bir kokteyl kategorisi; viski sour, amaretto sour, daiquiri, margarita ve sidecar gibi kokteylleri içerir 3.
- The cobbler 3. Shake yöntemiyle hazırlanan, şarap bazlı veya diğer içkilerle çeşitlendirilmiş kokteyller 3.
- The highball 3. Uzun bardaklarda sunulan, içkinin tamamlayıcısı olarak soda, tonik ve meyve suyu kullanılabilen kokteyller 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: