Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maraş lahmacunu, diğer lahmacun çeşitlerinden birkaç açıdan farklıdır:
- Malzeme Kullanımı: Maraş lahmacunu, sarımsak yerine kuru soğan ağırlıklı bir tarifle hazırlanır 13. Bu, lahmacuna hafif ve dengeli bir lezzet kazandırır 1.
- İç Harç: İç harcında domates, yeşilbiber, biber ve domates salçası, tuz, karabiber, pul biber ve ince kıyılmış maydanoz gibi malzemeler kullanılır 15.
- Pişirme Yöntemi: Geleneksel olarak odun fırınlarında pişirilir 15.
- Servis Şekli: Genellikle yanında yeşil biber, maydanoz ve soğanla servis edilir, ayrıca üzerine tereyağı gezdirilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: