El yapımı kesme makarna yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta; 1 çay bardağı su; 1 tatlı kaşığı tuz; 3 su bardağı un; 1 tatlı kaşığı zeytinyağı (hamurun daha esnek olması için). Yapılışı: 1. Unu derin bir kaba alın, ortasını havuz gibi açın. 2. Yumurtaları kırın, suyu ve tuzu ekleyip kenarlardan ortaya doğru alarak yoğurun. 3. Hamur toparlanınca 5-10 dakika kadar yoğurun. 4. Üzeri örtülü şekilde 20 dakika dinlendirin. 5. Hamuru bezelere ayırın. 6. Merdane ya da oklava yardımıyla unlayarak ince şekilde açın. 7. Açtığınız hamuru hafif unlayarak üst üste koyup önce uzun diktörtgen, sonra küçük kareler veya şeritler halinde kesin. 8. Kaynar tuzlu suda 7-10 dakika kadar haşlayın. 9. Süzün. Püf noktaları: Pürüzsüz ve sertçe bir hamur, açarken yırtılmadan kolayca şekil alır ve keserken düzgün görünür. Hamuru kesmeden önce hafif unlamak, parçaların birbirine yapışmasını önler. Kesilmiş hamurları temiz bir bez üzerinde en az 1 gün kurutup bez torbada veya cam kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz. El yapımı kesme makarna tarifi ve yapımıyla ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir: yemek.com; lezzet.com.tr; youtube.com.