Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantarda en çok bulunan protein, 3,1 gram/100 gram oranıyla kültür mantarında yer almaktadır 3.
Diğer mantar türlerindeki protein miktarları şu şekildedir:
- İstiridye mantarı: Yüksek protein ve lif içeriğiyle dikkat çeker 3.
- Şitake mantarı: Bağışıklık güçlendirici etkisiyle bilinir 3.
- Portobello mantarı: Lezzetli ve doyurucudur, et yerine tercih edilebilir 3.
- Reishi mantarı: Geleneksel Çin tıbbında bağışıklık güçlendirici olarak kullanılır 3.
- Kuzu göbeği mantarı: Lezzeti ve besin değeri çok yüksek olmasına rağmen pahalıdır 3.
Mantarlar, özellikle vejetaryen ve vegan beslenme düzeninde önemli bir protein kaynağıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: