Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantar kurabiyenin püf noktaları şunlardır:
- Yağ ve yumurtanın oda sıcaklığında olması: Tereyağı veya margarin mutlaka yumuşamış olmalı, sert kullanılırsa hamura yedirmek zor olur 12.
- Homojen hamur: Hamuru iyice yoğurarak homojen bir kıvam elde etmek önemlidir 1.
- Şişe kullanımı: Kurabiyelere mantar şekli vermek için şişe kapağı veya kabak oyucunun ucu kullanılabilir 12.
- Pişirme süresi: Kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşene kadar, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilmelidir 12.
- Saklama: Kurabiyeler, hava almayan bir kapta ve karanlık ortamda saklanmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: