Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mango kabuğu, gerekli hijyen koşulları sağlandığında yenilebilir 1.
Mango kabuğunun tatlı bir tadı vardır ve içinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa faydaları olduğu düşünülmektedir 12.
Ancak, mango kabuğunun bazı dezavantajları da vardır:
- Alerjik reaksiyonlar: Mango kabuğu, urushiol adı verilen ve bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara yol açabilen bir kimyasal bileşen içerir 23.
- Pestisit kalıntıları: Meyve ve sebzeler genellikle pestisitlerle işlenir ve kabuğunu yemek, bu kimyasalların alımını artırabilir 23.
- Doku ve tat: Kabuğun dokusu sert ve lifli olabilir, ayrıca acı bir tadı vardır, bu da herkes için lezzetli olmayabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: