Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mamuska tatlısı yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 paket baklavalık yufka 13
- 125 gram tereyağı 1
- 1,5 su bardağı ceviz içi 2
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri 2
- 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi 2
- 3 su bardağı toz şeker 3
- 3 su bardağı su 3
- 3-4 damla limon suyu 2
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Tencereye şeker ve suyu alıp kaynatın, limon suyunu ekleyip soğutun 23.
- İç harcı hazırlayın: Ceviz, pudra şekeri ve üzüm pekmezini karıştırın 2.
- Yufkaları kesin: Baklavalık yufkayı ortadan ikiye kesin ve uzun şeritler halinde 4 parmak genişliğinde kesin 23.
- Muska şeklinde sarın: Her bir yufka parçasının ucuna iç harçtan koyup muska şeklinde sarın ve uç kısmını suya batırıp yapıştırın 2.
- Kızartın: Ayçiçek yağını tavada ısıtıp muska tatlılarını kızartın 2.
- Şerbete batırın: Kızarttığınız tatlıları soğuk şerbetin içine alıp 1-2 dakika bekletin 2.
- Servis edin: Tatlıları tabağa alıp üzerine ince kıyılmış ceviz serperek servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: