Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maltitol, şeker alkolü olarak bilinen bir tatlandırıcıdır ve disakkarit olan maltozun hidrojenasyonuyla elde edilir 12.
Kullanım alanları:
- Gıda endüstrisi: Bisküvi, kurabiye, sakız, çikolata, dondurma, reçel gibi ürünlerde kullanılır 123.
- Farmasötik endüstri: Düşük kalorili bir tatlandırıcı olarak ekspiyan olarak kullanılır 2.
- Jelatin kapsül üretimi: Plastikleştirici, yumuşatıcı ve nemlendirici olarak kullanılır 2.
Faydaları:
- Düşük kalori: Maltitol, şeker kadar tatlı olmasına rağmen daha az kalori içerir 12.
- Diş dostu: Diş çürüklerine neden olmaz ve karyojenik değildir 12.
- Kan şekeri kontrolü: Kan şekeri seviyesini çok fazla yükseltmez 2.
Yan etkiler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: