Gİ (glisemik indeks) değeri yüksek olan besinler, kilo aldırabilir. Kilo aldıran besinler genellikle kalori yoğunluğu yüksek ve yağlı gıdalardır. Bu tür besinler arasında şunlar bulunur: Yüksek kalorili protein kaynakları: Tavuk, yumurta, süt ürünleri. Sağlıklı yağlar: Avokado, zeytinyağı, fındık, badem, ceviz. Kompleks karbonhidratlar: Tam tahıllı ürünler, esmer pirinç, bulgur, yulaf ezmesi. Kuruyemiş ve kuru meyveler: Ceviz, badem, fıstık, kuru üzüm, kuru kayısı. Yoğurt ve süt ürünleri: Tam yağlı veya yüksek yağlı seçenekler. Ancak, her bireyin vücut yapısı ve metabolizması farklı olduğundan, kilo alma süreci kişiden kişiye değişebilir.