Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malik asidin elmadaki işlevleri şunlardır:
- Ekşi tat verme 123. Malik asit, elmalara karakteristik ekşi tadını kazandırır 123.
- Besinsel katkı 2. Malik asit ve C vitamini benzeri besinsel profili ile elmaya sağlığa faydalı özellikler katar 2.
- Koruma 1. Kirazlardaki malik asidin doğal bir koruyucu olarak işlev gördüğü ve depolama sırasında kalitelerini korumaya yardımcı olduğu belirtilmektedir 1.
Ayrıca, malik asidin hücresel enerji üretiminde rol oynadığı ve besinleri enerjiye dönüştüren sitrik asit döngüsüne katıldığı ifade edilmektedir 1.
Malik asidin önerilen miktarlarda tüketildiğinde genellikle güvenli olduğu bilinmektedir 1. Ancak, aşırı tüketiminin hassas kişilerde hafif sindirim rahatsızlıklarına, şişkinliğe veya mide asiditesine yol açabileceği belirtilmektedir 1.
Malik asit içeren ürünleri tüketmeden önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: