Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malezya'ya özgü bazı yiyecekler şunlardır:
- Nasi Lemak: Pirinç, hindistancevizi sütü ve pandan yaprakları ile yapılan ulusal yemek 24.
- Satay: Tavuk veya dana etiyle yapılan, bol baharatlı şiş kebap 14.
- Rendang: Baharatlı et yemeği, genellikle sığır, tavuk veya ördek eti ile yapılır 15.
- Roti Canai: Hint kökenli yassı ekmek, genellikle et yemekleri yanında servis edilir 13.
- Cendol: Pirinç unu ve hurma şekeri ile yapılan geleneksel tatlı 14.
- Laksa: Erişte, balık, karides veya tavuk eti ile yapılan çorba 12.
- Char Kuay Teow: Karides, fasulye filizi ve soya sosu ile hazırlanan sokak yemeği 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: