Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malezya'da en çok yenen yemekler arasında şunlar öne çıkmaktadır:
- Nasi Lemak: Pirinç, hindistan cevizi sütü ile pişirilerek hazırlanan ve yanında kızartılmış yer fıstığı, dilimlenmiş salatalık, kızarmış küçük balıklar ve acı biberli sos ile servis edilen ulusal yemek 12.
- Satay: Tavuk, kuzu veya sığır etinin bambu çubuklara dizilip kömür ateşinde pişirilmesiyle yapılan şiş kebap 12.
- Laksa: Balık dilimleri, midye, karides ve köri ile hazırlanan baharatlı çorba 23.
- Roti Canai: Güney Hindistan kökenli, yassı ve yağda kızartılan ekmek 12.
- Char Kway Teow: Geniş pirinç eriştesi, karides, taze fasulye filizi, yumurta ve sosis ile wok'ta pişirilen sokak yemeği 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: