Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malatya pidesinin bazı özellikleri:
- Malzeme: Buğday unu, su, tuz ve yaş maya kullanılarak hazırlanır 1. Hamur aşamasına yağ da katılabilir 2.
- Şekil: Ovaldir 15.
- Boyut: 19-21 cm genişliğinde, 37-40 cm uzunluğundadır ve yaklaşık 1 cm kalınlığındadır 1.
- Pişirme: Odun veya doğalgazlı taş fırınlarda pişirilir 1.
- İç harç: Genellikle kıyma, peynir veya sebzelerle zenginleştirilir 4.
- Lezzet: Yumuşak bir dokuya sahiptir 2.
Malatya pidesi, 28.09.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: