Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malakan peynirinin bazı özellikleri:
- Üretim Bölgesi: Kars, Boğatepe köyü 123.
- Üretim Mevsimi: Ağustos-Şubat ayları arasında 1.
- Hammadde: İnek sütü, şirden mayası, kaya tuzu 1.
- Isıl İşlem: Çiğ süt kullanılır 1.
- Pıhtılaştırma Yöntemi: Peynir mayası ile mayalanır 1.
- Yapı: Gözeneksiz ve pürüzsüz 1.
- Renk: Sarımsı 13.
- Sertlik: Yumuşak 13.
- Ayırt Edici Özellik: Kaşar peyniri gibi, parlak sarı renkli, yağlı ve az tuzlu olması 13.
- Yanında Tüketilenler: Süzme bal, çiçek balı, marmelat, reçel 35.
- Lezzet: Ağızda süt ve krema tadı bırakır 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: