• Buradasın

    Malakan kaşar peyniri nerede meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Malakan kaşar peyniri, özellikle Kars yöresinde meşhurdur 125.
    Bu peynir, 19. yüzyılda Kars’a yerleşen Malakan halkı tarafından geliştirilmiş geleneksel bir lezzettir 25. Günümüzde sadece Kars'ın Boğatepe köyündeki mandıralarda üretilmektedir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Malakan peynirin özelliği nedir?

    Malakan peynirinin bazı özellikleri: Üretim Bölgesi: Kars, Boğatepe köyü. Üretim Mevsimi: Ağustos-Şubat ayları arasında. Hammadde: İnek sütü, şirden mayası, kaya tuzu. Isıl İşlem: Çiğ süt kullanılır. Pıhtılaştırma Yöntemi: Peynir mayası ile mayalanır. Yapı: Gözeneksiz ve pürüzsüz. Renk: Sarımsı. Sertlik: Yumuşak. Ayırt Edici Özellik: Kaşar peyniri gibi, parlak sarı renkli, yağlı ve az tuzlu olması. Yanında Tüketilenler: Süzme bal, çiçek balı, marmelat, reçel. Lezzet: Ağızda süt ve krema tadı bırakır.

    Malakanlar hangi peyniri yapar?

    Malakanlar, "Malakan peyniri" olarak bilinen bir peynir türü yaparlar. Malakan peyniri, 19. yüzyılın sonlarında Rusya'dan Kafkasya'ya, oradan da Anadolu'ya göç eden Malakan topluluğunun Anadolu'ya kazandırdığı özel bir peynir türüdür. Malakan peyniri, geleneksel üretim yöntemlerine sadık kalınarak üretilmektedir. Malakan peyniri, ağızda süt ve krema tadı bırakması ve lezzeti ile çocuklar başta olmak üzere kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Malakan peyniri, sadece Kars'ın Boğatepe köyünde üretilmektedir.