• Buradasın

    Makaronların sert olmaması için ne yapmalı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Makaronların sert olmaması için şu adımlar izlenebilir:
    • Yumurta akının tazeliği: Fresk ve organik yumurta akı, makaronun yapısının sağlam olmasına yardımcı olur 3. Yumurta akını 2 gün önce ayırıp, cam bir kaseye koyup, üzerini streçle örtüp buzdolabında bayatlatmanız önerilir 4.
    • Malzeme kalitesi: İyi kaliteli şeker, makaronun tat dengesini sağlar ve dış kabuğunun çıtırlığını artırır 3. Ayrıca, daha ince ve kaliteli badem unu, pürüzsüz bir doku sağlar ve makaronun kabuklarının eşit şekilde kabarmasına yardımcı olur 3.
    • Pişirme süresi: Makaronları fırında az tutarsanız sakız gibi olur, çok tutarsanız kupkuru olur 4. Genellikle 12-15 dakika arasında değişen pişirme süresinin, fırının tipine ve sıcaklığına göre değişiklik gösterebileceği unutulmamalıdır 3.
    • Pişirme sıcaklığı: Makaronların dış kabuğunun doğru bir şekilde pişmesi için fırın sıcaklığı 150-160°C aralığında olmalıdır 3.
    • Pişirme öncesi dinlendirme: Hamurların pişirme tepsisine konulduktan sonra 30 dakika kadar dinlendirilmesi, yüzeyin kurumasını sağlayarak kabukların düzgün bir görünüm kazanmasını destekler 3.
    Ayrıca, karıştırma kabındaki yağ izlerini temizlemek için beyaz sirke kullanmak, yumurta beyazlarının tam potansiyeline kadar köpürmesini sağlar 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A Turkish kitchen countertop scattered with ingredients like egg whites, almond flour, and powdered sugar, with a mixing bowl and piping bag nearby, as delicate pastel-colored macarons bake in an oven.

    Gerçek makaron nasıl yapılır?

    Gerçek makaron yapmak için gerekli malzemeler: 2 yumurta akı; 1 su bardağından iki parmak eksik pudra şekeri; yarım çay bardağı toz şeker; 4 yemek kaşığı badem unu; 2 yemek kaşığı kakao. Yapılışı: 1. Yumurta aklarını köpük kıvamına gelene kadar çırpın. 2. Toz şekeri azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. 3. Bir kapta badem unu, pudra şekeri ve kakaoyu karıştırıp robotta çekin. 4. Bu karışımı iki aşamada kremanıza ekleyin ve eleyerek ilave edin. 5. Karışımı tahta bir kaşıkla yavaş yavaş alttan üste doğru yedirin. 6. Karışımı sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 7. Tepsiyi ara ara yere vurarak macaronların kabarcıklarını alın ve üstlerinin kurumasını bekleyin (bir saat). 8. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 10 dakika pişirin. 9. Soğuyan macaronları nutella veya krema ile birleştirebilirsiniz. Püf noktaları: Yumurta akının bayat olması. Hassas terazi kullanılması. Merengin tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpılması. Pişirmeden önce macaronların kurutulması. Soğuma gerçekleşmeden kurabiyelere dokunulmaması.

    Makaronda hangi un kullanılır?

    Makaronda badem unu kullanılır. Makaronun yumuşak iç dokusunu oluşturan en temel malzemedir.