• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Makarnada tavuğun piştiğini nasıl anlarız?

    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekPişirme
    • #Tavuk

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Makarnada tavuğun piştiğini anlamak için termometre veya görsel ipuçları kullanılabilir:
    1. Termometre Kullanımı: Tavuğun en kalın kısmına saplanan termometre, iç sıcaklığın 75-80°C olduğunu göstermelidir 34. Dijital et termometresi en doğru okumayı verir 1.
    2. Görsel İpuçları: Tavuğun pişip pişmediğini şu şekilde kontrol edebilirsiniz:
      • Sertlik Testi: Çiğ tavuk lastiksi veya sallantılı hissedilirken, pişmiş tavuk sert ve dokunulduğunda geri dönmelidir 14.
      • Meyve Suyu Rengi: Pişmiş tavuk suyu beyaz veya berrak olurken, pişmemiş tavuk suyu daha pembe olabilir 14.
      • Renk Değişimi: Çiğ tavuğun pembe tonu varken, pişmiş tavuğun içi beyaz ve pembemsi renk tonu olmamalıdır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. lezzet.com.tr
        1
      2. ye-mek.net
        2
      3. dayibilir.com
        3
      4. ulusal.com.tr
        4
      5. ustayemektarifleri.com
        5
    • Tavuk pişirme süresi ne kadar olmalıdır?

    • Tavuğun pişme sıcaklığı neden önemlidir?

    • Termometre nasıl doğru kullanılır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Tavuk göğsünün piştiği nasıl anlaşılır?

    Tavuk göğsünün piştiğini anlamanın birkaç yolu vardır: 1. Termometre Kullanımı: Gıda termometresinin ucunu tavuk göğsüne batırarak iç sıcaklığın en az 72°C olduğunu kontrol etmek. 2. Görsel ve Dokunsal Kontrol: Tavuğun pişip pişmediğini gözle ve dokunuşla kontrol etmek mümkündür. 3. Meyve Suyu Kontrolü: Tavuğun piştiği tavada biriken suyun berrak veya beyazımsı olması, tavuğun piştiğini gösterir. Eğer su pembe tonlarındaysa, tavuk daha fazla pişmelidir. 4. Keserek Kontrol: Tavuğun en kalın yerinden küçük bir kesik atarak etin rengine bakmak; pişmiş tavukta et beyaz veya çok açık pembe olmalıdır.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Pişirme
    • #Tavuk
    5 kaynak

    Tavuk kaç derecede pişer?

    Tavuk, fırında 180-200 derece sıcaklıkta pişer.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #PişirmeSıcaklığı
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"rns0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fmakarnada-tavugun-pistigini-nasil-anlariz-233863902%3Flr%3D213%26ncrnd%3D45513","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"3882182691754858017","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754858020871158-562942344209732990-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-7-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"rnsw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"rns1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"rnsw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"rns2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Makarnada tavuğun piştiğini anlamak için **termometre** veya **görsel ipuçları** kullanılabilir:\n\n1. **Termometre Kullanımı**: Tavuğun en kalın kısmına saplanan termometre, iç sıcaklığın 75-80°C olduğunu göstermelidir [```3```](https://www.dayibilir.com/soru/510735/tavuk-pistigini-nasil-anlariz)[```4```](https://www.ulusal.com.tr/saglik/tavugun-pistigini-nasil-anlarsiniz-gida-termometresi-kullanimi-15027559). Dijital et termometresi en doğru okumayı verir [```1```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/tavugun-pistigi-nasil-anlasilir).\n2. **Görsel İpuçları**: Tavuğun pişip pişmediğini şu şekilde kontrol edebilirsiniz:\n - **Sertlik Testi**: Çiğ tavuk lastiksi veya sallantılı hissedilirken, pişmiş tavuk sert ve dokunulduğunda geri dönmelidir [```1```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/tavugun-pistigi-nasil-anlasilir)[```4```](https://www.ulusal.com.tr/saglik/tavugun-pistigini-nasil-anlarsiniz-gida-termometresi-kullanimi-15027559).\n - **Meyve Suyu Rengi**: Pişmiş tavuk suyu beyaz veya berrak olurken, pişmemiş tavuk suyu daha pembe olabilir [```1```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/tavugun-pistigi-nasil-anlasilir)[```4```](https://www.ulusal.com.tr/saglik/tavugun-pistigini-nasil-anlarsiniz-gida-termometresi-kullanimi-15027559).\n - **Renk Değişimi**: Çiğ tavuğun pembe tonu varken, pişmiş tavuğun içi beyaz ve pembemsi renk tonu olmamalıdır [```1```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/tavugun-pistigi-nasil-anlasilir)[```3```](https://www.dayibilir.com/soru/510735/tavuk-pistigini-nasil-anlariz).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/tavugun-pistigi-nasil-anlasilir","title":"Tavuğun Piştiği Nasıl Anlaşılır?","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/tavugun-pistigi-nasil-anlasilir"},{"sourceId":2,"url":"https://ye-mek.net/nasil-anlasilir/bozulan-tavuk-etini-anlama-yontemleri","title":"Bozulan Tavuk Eti Nasıl Anlaşılır? | Resimli ve Videolu Tarifler","shownUrl":"https://ye-mek.net/nasil-anlasilir/bozulan-tavuk-etini-anlama-yontemleri"},{"sourceId":3,"url":"https://www.dayibilir.com/soru/510735/tavuk-pistigini-nasil-anlariz","title":"Tavuk Piştiğini Nasıl Anlarız?-510735...","shownUrl":"https://www.dayibilir.com/soru/510735/tavuk-pistigini-nasil-anlariz"},{"sourceId":4,"url":"https://www.ulusal.com.tr/saglik/tavugun-pistigini-nasil-anlarsiniz-gida-termometresi-kullanimi-15027559","title":"Tavuğun Piştiğini Nasıl Anlarsınız? -Gıda Termometresi...","shownUrl":"https://www.ulusal.com.tr/saglik/tavugun-pistigini-nasil-anlarsiniz-gida-termometresi-kullanimi-15027559"},{"sourceId":5,"url":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/tavuk-pistigini-nasl-anlarz","title":"Tavuk Piştiğini Nasıl Anlarız?","shownUrl":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/tavuk-pistigini-nasl-anlarz"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Makarnada tavuğun piştiğini nasıl anlarız?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemekpisirme","text":"#YemekPişirme"},{"href":"/yacevap/t/tavuk","text":"#Tavuk"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Tavuk pişirme süresi ne kadar olmalıdır?","url":"/search?text=Tavuk+pi%C5%9Firme+s%C3%BCresi&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Tavuğun pişme sıcaklığı neden önemlidir?","url":"/search?text=Tavuk+pi%C5%9Firme+s%C4%B1cakl%C4%B1%C4%9F%C4%B1+neden+%C3%B6nemli&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Termometre nasıl doğru kullanılır?","url":"/search?text=Termometre+nas%C4%B1l+kullan%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Makarnada+tavu%C4%9Fun+pi%C5%9Fti%C4%9Fini+nas%C4%B1l+anlar%C4%B1z%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"3882182691754858017","reqid":"1754858020871158-562942344209732990-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-7-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754858020871158-562942344209732990-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-7-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"rnsw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"rns3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://klasiktatlar.blogspot.com/2020/02/tavugun-haslandg-nasl-anlaslr.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/tavugun-pistigi-nasil-anlasilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/tavugun-bozuldugu-nasil-anlasilir-tavugun-bozuldugunu-gosteren-isaretler-41707515?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tavukiyidir.com/makale/tavugun-haslandigi-nasil-anlasilir-172?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ulusal.com.tr/saglik/tavugun-pistigini-nasil-anlarsiniz-gida-termometresi-kullanimi-15027559?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/tavuk-gogsunun-pistigi-nasil-anlasilir-2541481702","header":"Tavuk göğsünün piştiği nasıl anlaşılır?","teaser":"Tavuk göğsünün piştiğini anlamanın birkaç yolu vardır: 1. Termometre Kullanımı: Gıda termometresinin ucunu tavuk göğsüne batırarak iç sıcaklığın en az 72°C olduğunu kontrol etmek. 2. Görsel ve Dokunsal Kontrol: Tavuğun pişip pişmediğini gözle ve dokunuşla kontrol etmek mümkündür. 3. Meyve Suyu Kontrolü: Tavuğun piştiği tavada biriken suyun berrak veya beyazımsı olması, tavuğun piştiğini gösterir. Eğer su pembe tonlarındaysa, tavuk daha fazla pişmelidir. 4. Keserek Kontrol: Tavuğun en kalın yerinden küçük bir kesik atarak etin rengine bakmak; pişmiş tavukta et beyaz veya çok açık pembe olmalıdır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/tavuk","text":"#Tavuk"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/firinda-butun-tavuk-nasil-pisirilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.misssgibi.com/firinda-tavuk-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cnnturk.com/yemek-tarifleri/firinda-butun-tavuk-tarifi-butun-tavuk-firinda-nasil-yapilir-firinda-nasil-kac-derecede-piser-en-guzel-butun-tavuk-yapimi-1606793?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/firin-posetinde-butun-tavuk/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/mutfak-sirlari/firinda-tavuk-kac-dakikada-piser-butun-ve-cig-tavuk-firinda-kac-dakikada-kac-derecede-piser-rs1?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/tavuk-kac-derecede-piser-2009508871","header":"Tavuk kaç derecede pişer?","teaser":"Tavuk, fırında 180-200 derece sıcaklıkta pişer.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmesicakligi","text":"#PişirmeSıcaklığı"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"rnsw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"rns4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"rnsw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"rns5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"rnsw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}