Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Luwak kahvesi, Güneydoğu Asya'da bulunan Asya palmiye misk kedisi tarafından yutulan ve dışkılanan kahve kirazlarının çekirdeklerinden elde edilir 12.
Luwak kahvesi yapma aşamaları:
- Kahve kirazlarının misk kedisine yedirilmesi 1. Bazı tesislerde misk kedileri kafeslere kapatılıp önlerine kahve kirazları konur, daha insancıl tesislerde ise kedilerin özgürce dolaşabildiği alanlara kirazlar bırakılır 1.
- Misk kedisinin kahve kirazlarını sindirmesi 1. Misk kedisinin midesindeki enzimler, kahve kirazlarının etli kısmını sindirirken çekirdekleri kimyasal etkileşime sokar 1.
- Misk kedisinin dışkılarının toplanması 1.
- Kahve çekirdeklerinin dışkıdan ayrıştırılması 1.
- Kahve çekirdeklerinin kurutulup kavrulması, gerekirse öğütülmesi ve paketlenmesi 1.
Luwak kahvesi yapımı için malzemeler:
- 1 yemek kaşığı öğütülmüş Luwak kahvesi 5;
- 90 derece su (kaynatılıp 2-3 dakika bekletilmiş) 45;
- French press veya farklı bir demleme aparatı 45.
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: