• Buradasın

    Lokum pilavı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Lokum pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
    • 200 g az yağlı kıyma 12;
    • 1 diş sarımsak 12;
    • 1 adet orta boy soğan 12;
    • Bir tutam pul biber 12;
    • 50 g tereyağı 12;
    • Bir tutam karabiber 12;
    • 400 g pilavlık lokum (elde açılmış küp doğranmış erişte) 12.
    Hazırlanışı:
    1. Erişteleri makarna haşlar gibi kaynamış hafif tuzlu suda 4-5 dakika haşlayın ve süzün 12.
    2. Ayrı bir tavada kıyma, soğan ve sarımsağı birlikte kavurun, baharatları ekleyin 12.
    3. Haşlanan erişteleri kıyma sosunun üzerine döküp karıştırın ve sıcak olarak servis edin 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Lokum pilavı nerenin meşhur?

    Lokum pilavı, Bodrum yöresine ait bir yemektir.

    Pilavın piştiğini nasıl anlarız?

    Pilavın piştiğini anlamak için şu belirtilere dikkat edilebilir: 1. Suyunu çekmesi: Pilavın suyu tamamen çekilmiş olmalıdır. 2. Üzerinin göz göz olması: Pilavın üzeri göz göz delikler oluşmalıdır. 3. Çıtır ses: Pişme sırasında tencereye çatal batırıldığında çıtır çıtır bir ses duyulmalıdır. 4. Tane tane olması: Pilav taneleri yumuşak ama dişe gelir sertlikte olmalıdır.

    Pilavın en güzel tarifi hangisi?

    Pilavın en güzel tarifi olarak şu öneriler değerlendirilebilir: 1. Tane Tane Pilav Tarifi: - Malzemeler: 2 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 2,5 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker. - Yapılışı: Pirinçleri yıkayıp ıslatın, yağları ısıtıp pirinçleri kavurun, sıcak su ve tuzu ekleyip kaynatın, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin ve demleyin. 2. Sebzeli Pilav Tarifi: - Malzemeler: 1 su bardağı baldo pirinç, 1 küçük havuç (rendelenmiş), 1/2 kabak (minik doğranmış), 1/2 kapya biber, 1 çay bardağı bezelye (haşlanmış), 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1,5 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber. - Yapılışı: Pirinci yıkayıp süzün, zeytinyağında sebzeleri soteleyin, pirinci ekleyip kavurun, sıcak su ve tuzu ekleyip kapağını kapatın, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve dinlendirip servis edin. 3. Zerdeçallı Pilav Tarifi: - Malzemeler: 1 su bardağı pirinç, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1,5 su bardağı sıcak su, tuz. - Yapılışı: Pirinci güzelce yıkayıp süzün, tereyağı ve zeytinyağını tencerede ısıtın, pirinci kavurun, zerdeçalı ekleyin, sıcak su ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişirip dinlendirin ve servis edin.