• Buradasın

    Lokma Kebabı nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Lokma kebabı, özellikle Adana bölgesinde meşhurdur 2.
    Ancak, Eskişehir'de de lokma kebabı yapıldığı belirtilmiştir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Türkiye'nin en meşhur kebabı nedir?

    Türkiye'nin en meşhur kebabı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Bazı kaynaklara göre Türkiye'nin en meşhur kebapları arasında şunlar yer almaktadır: Adana kebabı. Urfa kebabı. İskender kebabı. Cağ kebabı. Kebap, Türk mutfağının zengin bir parçasıdır ve farklı bölgelerde çeşitli kebap türleri bulunmaktadır.

    Lokma kebap içinde ne var?

    Lokma kebabı içinde bulunan malzemeler: Kebap harcı için: 700 gram dana döşünden kıyma; 1 yumurta sarısı; 1 çay bardağı ufalanmış bayat ekmek; 2 diş sarımsak; 1 adet ince doğranmış soğan; 2 çay kaşığı tuz; karabiber, kırmızı tatlı biber, kekik. Sosu için: 2 kaşık kavrulmuş un; 1 kaşık tereyağı; 1 adet KNORR BULYON; 2 su bardağı soğuk su; yarım çay kaşığı himalaya tuzu. Üzeri için: 6-7 adet biber; 3 adet domates. Pilav için: 1 su bardağı pirinç; 2 kaşık yemeklik zeytinyağı; 2 tane KNORR BULYON; 1,5 su bardağı kaynamış su; 2 damla limon; 1 çay kaşığı tereyağı; 1 çay kaşığı Himalaya tuzu. Sarmak için: 7-8 adet yufka.