• Buradasın

    Lokma kebap içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming plate of golden-brown *lokma kebap* with juicy minced meat filling, surrounded by fresh tomatoes, peppers, and fluffy rice, placed on a rustic wooden table in a Turkish kitchen.
    Lokma kebabı içinde bulunan malzemeler:
    • Kebap harcı için:
      • 700 gram dana döşünden kıyma 14;
      • 1 yumurta sarısı 14;
      • 1 çay bardağı ufalanmış bayat ekmek 14;
      • 2 diş sarımsak 14;
      • 1 adet ince doğranmış soğan 14;
      • 2 çay kaşığı tuz 14;
      • karabiber, kırmızı tatlı biber, kekik 14.
    • Sosu için:
      • 2 kaşık kavrulmuş un 14;
      • 1 kaşık tereyağı 14;
      • 1 adet KNORR BULYON 14;
      • 2 su bardağı soğuk su 14;
      • yarım çay kaşığı himalaya tuzu 14.
    • Üzeri için:
      • 6-7 adet biber 14;
      • 3 adet domates 14.
    • Pilav için:
      • 1 su bardağı pirinç 14;
      • 2 kaşık yemeklik zeytinyağı 14;
      • 2 tane KNORR BULYON 14;
      • 1,5 su bardağı kaynamış su 14;
      • 2 damla limon 14;
      • 1 çay kaşığı tereyağı 14;
      • 1 çay kaşığı Himalaya tuzu 14.
    • Sarmak için:
      • 7-8 adet yufka 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Lokma Kebabı nerenin meşhur?

    Lokma kebabı, özellikle Adana bölgesinde meşhurdur. Ancak, Eskişehir'de de lokma kebabı yapıldığı belirtilmiştir.