Buradasın
Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lokanta usulü mercimek çorbası pişirmek için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı sarı mercimek 14;
- 1 adet soğan 14;
- 2 diş sarımsak 1;
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı 4;
- 2 yemek kaşığı un 1;
- 4 su bardağı sıcak su 1;
- 2 su bardağı et suyu 1;
- 1/2 limon suyu 1;
- Tuz 1.
Pişirme aşamaları:
- Soğanı yemeklik doğrayıp ezilmiş sarımsakla birlikte kızdırdığınız yağda kavurun 1.
- Unu ekleyip sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun 1.
- Yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ekleyip karıştırın 1.
- Suyu ve et suyunu ekleyip karıştırın ve orta hararetli ateşte mercimekler patlayana kadar pişirin 1.
- Çorbayı blenderdan veya süzgeçten geçirin 1.
- Tuzunu ve limon suyunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın 1.
Çorbanın daha profesyonel bir kıvamda olması için süzgeçten geçirilerek ekstra pürüzsüz hale getirilmesi önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: