• Buradasın

    Loğlaz yemeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic Turkish kitchen with a steaming pot of loğlaz yemeği (black-eyed pea stew) on a wooden table, surrounded by fresh ingredients like green onions, garlic, parsley, and lemons, with a warm golden light casting a cozy glow.
    Loğlaz (börülce) yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • 1/2 kg loğlaz (börülce) 13
    • 4 adet taze soğan 13
    • 4 diş sarımsak 1
    • 1 bağ maydanoz 1
    • 2 adet patates 1
    • 2 adet havuç 1
    • 1 tatlı kaşığı kimyon 1
    • 1 adet limon suyu 1
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1
    • 1 tatlı kaşığı karabiber 1
    • 1 çay bardağı zeytinyağı 1
    • 2 sivri biber 1
    • 2 yemek kaşığı salça 1
    • 1/2 su bardağı su 1
    Yapılışı:
    1. Börülceyi düdüklü tencerede haşlayın 1.
    2. Zeytinyağı koyduğunuz bir tavada, kıyılmış soğanı, biberi, sarımsağı ve zar büyüklüğünde kesilmiş patatesleri ve havucu penbeleşinceye kadar kavurun 1.
    3. İçine salçayı katarak karıştırın 1.
    4. Loğlazın suyunu süzerek bir kazana alın 1. Üzerine tavada hazırladığınız karışımı ve yarım bardak suyu ekleyin 1.
    5. Baharatları ve tuzu katarak karıştırın 1.
    6. Piştikten sonra üzerine bir limonun suyunu ekleyin 1.
    7. Tabaklara servis yapınca kıyılmış maydanozları üzerine serpin 1.
    Afiyet olsun.

    Konuyla ilgili materyaller

    Lazların en meşhur yemeği nedir?

    Lazların en meşhur yemeği olarak Laz böreği gösterilebilir. Laz mutfağının öne çıkan diğer yemekleri arasında ise şunlar sayılabilir: karalahana sarması; karalahana ezmesi; sebzeli hamsi; mısır ekmeği; termoni; hamsikoli; hamsili pilav; hamsili yumurta; kabak pilavı; mamalika; puçuko; sakızlı macun.

    Loğlaz nedir?

    Loğlaz, Gaziantep ve yöresinde kuru börülceye verilen isimdir. Ayrıca, Türkiye Türkçesi ağızlarında taze veya kuru fasulye ve bezelye anlamlarında da kullanılır. Loğlaz ile yapılan bazı yemekler: piyaz; aşure; loğlaz pilavı.