Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Loğlaz (börülce) yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1/2 kg loğlaz (börülce) 13
- 4 adet taze soğan 13
- 4 diş sarımsak 1
- 1 bağ maydanoz 1
- 2 adet patates 1
- 2 adet havuç 1
- 1 tatlı kaşığı kimyon 1
- 1 adet limon suyu 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1
- 2 sivri biber 1
- 2 yemek kaşığı salça 1
- 1/2 su bardağı su 1
Yapılışı:
- Börülceyi düdüklü tencerede haşlayın 1.
- Zeytinyağı koyduğunuz bir tavada, kıyılmış soğanı, biberi, sarımsağı ve zar büyüklüğünde kesilmiş patatesleri ve havucu penbeleşinceye kadar kavurun 1.
- İçine salçayı katarak karıştırın 1.
- Loğlazın suyunu süzerek bir kazana alın 1. Üzerine tavada hazırladığınız karışımı ve yarım bardak suyu ekleyin 1.
- Baharatları ve tuzu katarak karıştırın 1.
- Piştikten sonra üzerine bir limonun suyunu ekleyin 1.
- Tabaklara servis yapınca kıyılmış maydanozları üzerine serpin 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: