• Buradasın

    Loğlaz nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Loğlaz, taze ya da kuru fasulye, börülce ve bezelye anlamına gelen bir kelimedir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Loğlaz yemeği nasıl yapılır?

    Loğlaz (börülce) yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 1/2 kg loğlaz (börülce) - 4 adet taze soğan - 4 diş sarımsak - 1 bağ maydanoz - 2 adet patates - 2 adet havuç - 1 tatlı kaşığı kimyon - 1 adet limon suyu - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 çay bardağı zeytinyağı - 2 sivri biber - 2 yemek kaşığı salça - 1/2 su bardağı su Yapılışı: 1. Börülceyi düdüklü tencerede haşlayın. 2. Zeytinyağı koyduğunuz bir tavada, kıyılmış soğanı, biberi, sarımsağı ve zar büyüklüğünde kesilmiş patatesleri ve havucu penbeleşinceye kadar kavurun. 3. İçine salçayı katarak karıştırın. 4. Loğlazın suyunu süzerek bir kazana alın. 5. Baharatları ve tuzu katarak karıştırın. 6. Piştikten sonra üzerine bir limonun suyunu ekleyin. 7. Tabaklara servis yapınca kıyılmış maydanozları üzerine serpin. Afiyet olsun.

    Loğlas ve lolaz aynı mı?

    Loğlas ve lolaz aynı şeyi ifade eder: taze ya da kuru fasulye, börülce.