Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lifli sebzelerin ne zaman yenmesi gerektiği hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, lifli gıdaların genel olarak her öğünde tüketilmesi önerilir 34.
Lifli gıdaların tüketilebileceği bazı zamanlar:
- Kahvaltı 3. Kepekli ekmek, yulaf ezmesi gibi lifli tam tahıl ürünleri kahvaltıda tercih edilebilir 34.
- Ara öğünler 3. Patlamış mısır, taze sebze ve meyve gibi lifli atıştırmalıklar ara öğünlerde tüketilebilir 3.
- Akşam yemeği 3. Pişmiş sebze ve salata akşam yemeğinde yer alabilir 3.
Lifli gıdaların tüketimini yavaş yavaş artırmak, sindirim sorunlarının oluşmaması için önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: