Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lezza soslu döner pişirmek için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1
- 1 adet domates 1
- 1 tatlı kaşığı ketçap 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1
- 1 su bardağı sıcak su 1
- 2 diş sarımsak 1
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı pul biber 1
- 1 çay kaşığı kekik 1
Yapılışı:
- Domateslerin kabuğunu soyun ve sarımsak ile beraber rendeleyin 1.
- Bir sos tenceresinde tereyağını eritin 1.
- Rendelenmiş domates ve sarımsağı tencereye ekleyerek kaynatın 1.
- Salça ve ketçabı ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun 1.
- Sosun kıvam alması için sıcak su ekleyin 1.
- Baharatları ekledikten sonra döner sosunuz servise hazır olacaktır 1.
Ayrıca, Hatay usulü soslu döner tarifi için aşağıdaki adımları da izleyebilirsiniz:
- Tavukları marine edin: Tavuk göğsünü dondurup 2 saat bekletin, ardından ince ince dilimleyin 3. Bir kapta yoğurt, salça, sarımsak ve sıvı yağı tavukların üzerine dökün ve marine olması için kenarda bekletin 3.
- Mayonezi hazırlayın: Bir diş sarımsağı ezip mayonez ve ince kıyılmış maydanozla karıştırın 3.
- Özel sosu yapın: Tereyağını tavada eritip üzerine salçayı ekleyin, 2-3 dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin ve iyice karıştırın 3.
- Tavukları pişirin: Marine olmuş tavukları az bir sıvı yağ ekleyip tavada kızartın 3.
- Patatesleri kızartın: Patatesleri ince ince doğrayıp tuzla birleştirin ve yağda kızartın 3.
- Lavaşı hazırlayın: Lavaşların üzerine biraz sıvı yağ ve kırmızı biber serpin, tost makinesinde hafifçe ısıtarak yumuşatın 3.
- Döneri sarın: Isıttığınız lavaşın içerisine patates, domates, marul, soğan, kornişon turşusu ve hazırladığınız mayonezli sostan ekleyin, üzerine tavukları ve özel sosu ekleyip lavaşı güzelce sarın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: