Tarsus'un lepe çorbası yapımı için gerekli malzemeler: 1 su bardağı köftelik bulgur; 1 adet soğan; 4 adet patates; 1 çorba kaşığı Teremyağ veya katı yağ; 1 çorba kaşığı salça; 3 adet domates; Tuz, kırmızı biber. Yapılışı: 1. Patatesler, domatesler ve soğanı temizleyip küp şeklinde doğrayın. 2. Çorba tenceresinde yağı eritip soğanları kavurun. 3. Birkaç kaşık sıcak su ile sulandırılmış salçayı ekleyip karıştırın. 4. Patatesleri ilave edin ve 5 dakika kavurun. 5. Domatesleri, tuz, kırmızıbiber ve 5-6 bardak suyu ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. 6. Kaynamaya başladıktan sonra bulguru ekleyip 20 dakika kadar pişirin. 7. Çorbayı ocaktan alın, isteğe göre kruton ekmekler eşliğinde sıcak servis yapın.