Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lazanyada kullanılan deniz ürünleri arasında karides, kalamar ve istiridye mantarı bulunur 4.
Deniz mahsüllü lazanya tarifi için gerekli malzemeler:
- 250 gr temizlenmiş ve doğranmış karides 4;
- 250 gr halka şeklinde doğranmış kalamar 4;
- 200 gr doğranmış istiridye mantarı 4;
- 1 adet doğranmış soğan 4;
- 3 diş ezilmiş sarımsak 4;
- 400 gr konserve doğranmış domates 4;
- 1 su bardağı balık suyu veya tavuk suyu 4;
- 1 çay bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı) 4;
- 2 yemek kaşığı taze doğranmış maydanoz 4;
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik 4;
- Tuz ve karabiber 4.
Ayrıca, ricotta peyniri, mozzarella peyniri ve parmesan peyniri de bu tarifte yer alır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: