Lava döküm tava ilk kullanımda şu adımlar izlenmelidir: 1. Tavayı Hazırlama: - Tavayı 180 derece ısıtılmış fırında bir süre bekletin, içindeki nemin çıkmasını sağlayın. - Tavayı fırından çıkarıp kuru bir ortamda soğumaya bırakın. - Soğuyan tavanın içini ve dışını bitkisel yağ ile nazikçe yağlayın, tüm yüzeyin yağlandığından emin olun. - Fırının ısısını 250 dereceye ayarlayın. - Yağladığınız tavayı iç kısmı alta gelecek şekilde fırının orta rafına yerleştirin ve 1 saat bekletin. - 1 saat sonunda fırını kapatın, kapağını açmadan soğuması için bekletin. 2. Seasoning (Kaplama) İşlemi: - Bu işlem, tavanın daha kolay temizlenmesini sağlar ve kullanım ömrünü uzatır. 3. Pişirme: - Pişirme esnasında metal kaşık, kepçe gibi gereçler kullanmaktan kaçının, ahşap veya silikon gereçler kullanın. - Ani ısı değişimlerinden kaçının, ısıyı yavaş yavaş artırın. Temizlik: - Döküm tavayı bulaşık makinesinde yıkamayın, elde yıkayın ve havlu peçete ile kurulayın.