Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Latte yapımı için gerekli malzemeler:
- espresso ya da filtre kahve 12;
- tam yağlı, yarım yağlı veya bitkisel süt (soya, badem, yulaf gibi) 12;
- şeker (isteğe bağlı) 13;
- krema (isteğe bağlı, üzerine eklemek için) 1.
Yapılışı:
- Kahvenin demlenmesi: Espresso makineniz varsa, iki shot espresso hazırlayın 1. Espressonuz yoksa, güçlü bir filtre kahve de işinizi görür 1.
- Sütün ısıtılması: Sütü kaynatmadan, 65-70°C'ye kadar ısıtın 2. Aşırı kaynatılmaması gerekir, aksi takdirde sütün tadı acılaşabilir 2.
- Sütün köpürtülmesi: Buhar çubuğu kullanarak sütün yüzeyinde küçük baloncuklar oluşturun ve sütü hafifçe karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin 2.
- Lattenin oluşturulması: Demlediğiniz kahveyi bir fincana dökün 1. Ardından, köpürtülmüş sütü yavaşça ekleyin 1. Sütü fincanın kenarından dökmeye çalışmak, üstte güzel bir köpük tabakası oluşmasına yardımcı olur 1.
- Tatlandırma: İsterseniz şeker, vanilya şurubu veya tarçın ekleyebilirsiniz 1. Ayrıca, üzerine çikolata rendesi veya kakao serpebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: