Lambuka balığını en lezzetli şekilde pişirmek için şu yöntemler önerilebilir: Tavada Pişirme: Balığı marine etmek için defne yaprağı, karabiber, sarımsak, tuz ve zeytinyağı ile bir sos hazırlanır ve lambuka filetoları bu sos içinde 2 saat dinlendirilir. Daha sonra yanmaz ve yapışmaz tavada önlü arkalı pişirilir. Fırında Pişirme: Mercanköşk baharatı, zencefil, kırmızı toz biber, karabiber, tuz ve zeytinyağı ile bir sos hazırlanır. Fileto balık bu sos ile yağlanır. Borcam tepsiye pişirme kağıdı yerleştirilir ve balıklar tepsiye dizilir. Üzerine halka halka doğranmış soğanlar yerleştirilir ve tepsiye limon suyu gezdirilir. 200 derecede yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Izgara: Izgara önceden ısıtılır. Balık filetolarının gerekli tuz ve baharat ilavesi yapıldıktan sonra ızgarada pişirilir. Lambuka balığı, çok fazla kılçık içermeyen bir balık türüdür. Lambuka balığı, Ciguatera zehirlenmesine karşı dikkatli tüketilmesi gereken bir balık türüdür.