• Buradasın

    L. reuteri hangi sütle yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    L. reuteri ile yapılan yoğurt için kullanılabilecek sütler:
    • Tam yağlı inek, manda veya koyun sütü 23. Sütün kaynatılıp 37°C dereceye soğutulması önerilir 2.
    • UHT (uzun ömürlü) süt 3.
    • Organik süt 3. Pestisit, hormon, antibiyotik, gübre ve GDO içermemesi tercih edilir 3.
    • Yarım yağlı süt 3. İngiltere'de "yarım krem" olarak bilinir ve tam yağlı süt ile kremanın eşit oranda karıştırılmasıyla elde edilir, %10-18 yağ içeriğine sahiptir 3.
    • Keçi sütü 4.
    Ayrıca, bitki bazlı süt seçenekleri olarak katkı maddesi içermeyen konserve hindistan cevizi sütü veya hindistan cevizi sütü ile hindistan cevizi kreminin kombinasyonu da kullanılabilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    L reuteri yoğurt nasıl yapılır?

    L. reuteri yoğurdu yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: 1 kapsül MyReuteri veya 10 BioGaia Gastrus tableti; 1 yemek kaşığı inülin; 1 litre ultra-pastörize yarım yağlı süt. Yapılışı: 1. Tüm yoğurt yapım ekipmanlarını sterilize edin. 2. Orta boy bir kasede probiyotiği inülin ve iki yemek kaşığı organik yarım yağlı süt ile karıştırın. 3. İnülini ayrı bir tencerede bir bardak süt ile kaynatın (bu, istenmeyen mikropları azaltmak için yapılır, ancak hepsini ortadan kaldırmaz). 4. Her şeyi iyice karıştırın, topak kalmadığından emin olun. 5. Kalan yarım yağlı sütü yavaşça ekleyin ve karışımı fermente edeceğiniz kaba dökün. 6. Kabı gevşek bir şekilde kapatın ve 36 saat boyunca 100°F (38°C) sıcaklıkta mayalanmaya bırakın. 7. Gelecekteki partiler için iki yemek kaşığı yoğurt veya peynir altı suyu, 1 yemek kaşığı inülin ve bir litre yarım yağlı süt kullanın. Not: Bu yoğurt, geleneksel yoğurdun aksine, farklı bir Lactobacillus türü ile yapıldığı için yüksek sıcaklıklarda fermente edilmemelidir.