Kuymak yapımı için gerekli malzemeler: 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı; 2 tepeleme yemek kaşığı mısır unu; 1 su bardağı su (oda ısısında); 1 kase kolot peyniri; 1/2 çay bardağı kaynar su; 1 silme tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin. 2. Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. 3. Bir su bardağı suyu ve tuzu ekleyin. 4. Suyu çekene dek kavurun. 5. Kolot peynirini ilave edin ve peynir tamamen eriyip, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun. 6. Kaynar suyu ekleyin, suyu çekip uzayan bir kıvam aldığında ocağın altını kısın. 7. Tereyağı hafifçe üstte biriktiği zaman kuymağınız hazır demektir. Kuymak, kahvaltılarda servis edilebilir.