Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuş kızartması iki farklı şekilde yapılabilir: tavuk göğsü kızartması ve hamsi kuşu.
Tavuk Göğsü Kızartması Tarifi:
- Malzemeler: 500 gr tavuk göğsü fileto, 4 yemek kaşığı süt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kimyon, kekik, kırmızı toz biber, kırmızı pul biber, karabiber, tuz 1.
- Yapılışı:
- Tavuk göğüslerini dilimleyin ve üzerine kesikler atın 1.
- Bir kap içinde tavuk etlerini, süt, zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayın 1. En az 2 saat buzdolabında dinlendirin 1.
- Geniş bir tavayı ocağa alıp ısınmasını sağlayın 1. Tavuk etlerini tek tek dizip alt tarafları güzelce kızarana kadar pişirin 1. Maşa yardımıyla çevirip diğer yüzünü de pişirin 1.
- Sıcak olarak servis edin 1.
Hamsi Kuşu Tarifi:
- Malzemeler: 1 kg temizlenmiş hamsi balığı, kızartmak için sıvı yağ, 2 yumurta, 1 su bardağı mısır unu, salatası için kuru soğan, maydanoz, limonsuyu, zeytinyağı 23.
- Yapılışı:
- Hamsileri tuzlayıp ortalarından açarak kılçıklarını çıkarın 23.
- İki hamsiyi iç içe kapatıp unlanmış tepsiye dizin 2.
- Bir yumurtayı çatal yardımıyla çırpın, gerekirse ikinci yumurtayı da kullanın 2.
- Kızartma tavasına sıvı yağı döküp harlı ateşte yağı kızdırın 2.
- Mısır ununa bulayıp ardından yumurtaya batırarak kızgın yağda arkalı önlü kızartın 23.
- Kızaran hamsi kuşlarını kağıt havlu üzerine alın 23.
- Soğan salatası ve mevsimine uygun bir marul salatası ile servis edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: