• Buradasın

    Kuş kızartması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kuş kızartması iki farklı şekilde yapılabilir: tavuk göğsü kızartması ve hamsi kuşu.
    Tavuk Göğsü Kızartması Tarifi:
    1. Malzemeler: 500 gr tavuk göğsü fileto, 4 yemek kaşığı süt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kimyon, kekik, kırmızı toz biber, kırmızı pul biber, karabiber, tuz 1.
    2. Yapılışı:
    3. Tavuk göğüslerini dilimleyin ve üzerine kesikler atın 1.
    4. Bir kap içinde tavuk etlerini, süt, zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayın 1. En az 2 saat buzdolabında dinlendirin 1.
    5. Geniş bir tavayı ocağa alıp ısınmasını sağlayın 1. Tavuk etlerini tek tek dizip alt tarafları güzelce kızarana kadar pişirin 1. Maşa yardımıyla çevirip diğer yüzünü de pişirin 1.
    6. Sıcak olarak servis edin 1.
    Hamsi Kuşu Tarifi:
    1. Malzemeler: 1 kg temizlenmiş hamsi balığı, kızartmak için sıvı yağ, 2 yumurta, 1 su bardağı mısır unu, salatası için kuru soğan, maydanoz, limonsuyu, zeytinyağı 23.
    2. Yapılışı:
    3. Hamsileri tuzlayıp ortalarından açarak kılçıklarını çıkarın 23.
    4. İki hamsiyi iç içe kapatıp unlanmış tepsiye dizin 2.
    5. Bir yumurtayı çatal yardımıyla çırpın, gerekirse ikinci yumurtayı da kullanın 2.
    6. Kızartma tavasına sıvı yağı döküp harlı ateşte yağı kızdırın 2.
    7. Mısır ununa bulayıp ardından yumurtaya batırarak kızgın yağda arkalı önlü kızartın 23.
    8. Kızaran hamsi kuşlarını kağıt havlu üzerine alın 23.
    9. Soğan salatası ve mevsimine uygun bir marul salatası ile servis edin 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kuşlar nasıl temizlenir?

    Kuşların temizlenmesi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Sıcak Bir Ortam Sağlayın: Kuşu yıkamadan önce sıcak bir yerde tutmak, sağlıklı kalmasını sağlar. 2. Kendi Başına Yıkanmasına İzin Verin: Birçok kuş, insan yardımı olmadan kendi kendine banyo yapar. 3. Su Püskürtün: Kuşun kirlilik derecesine göre, ılık su püskürterek onu temizleyebilirsiniz. 4. Sabun Kullanın (Gerekirse): Kuş çok yağlıysa, düşük konsantrasyonlu bir bulaşık sabunu kullanabilirsiniz. 5. Kurutma: Kuşun tüylerinin doğal olarak kurumasını sağlayın, saç kurutma makinesi kullanmayın. 6. Düzenli Kafes Temizliği: Kafesin ve kuşun yaşadığı alanın temizliği en az haftada bir kez yapılmalıdır. Eğer kuş oldukça kirliyse veya temizleyemeyeceğinizden emin değilseniz, bir veteriner veya profesyonel kuş stilistine başvurun.

    Kuş kızartma hangi yöreye ait?

    Kuş kızartma yemeği, Karadeniz Bölgesi'ne aittir.