• Buradasın

    Kuş kızartma hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kuş kızartma, özellikle Karadeniz bölgesine özgü bir lezzettir 35.
    Örneğin, "hamsi kuşu" olarak bilinen yemek, Karadeniz mutfağının bir parçasıdır ve Trabzon, Rize, Samsun gibi illerde sıkça tüketilir 35.
    Ayrıca, Antik Roma'da ardıç kuşunun kızartılarak tüketildiği bulunmuştur 1. Bu da kuş kızartmasının sadece belirli bir yöreye ait olmaktan ziyade, tarihsel olarak farklı kültürlerde yaygın olduğunu göstermektedir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kuş kızartması nasıl yapılır?

    Kuş kızartması iki farklı şekilde yapılabilir: tavuk göğsü kızartması ve hamsi kuşu. Tavuk Göğsü Kızartması Tarifi: 1. Malzemeler: 500 gr tavuk göğsü fileto, 4 yemek kaşığı süt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kimyon, kekik, kırmızı toz biber, kırmızı pul biber, karabiber, tuz. 2. Yapılışı: 1. Tavuk göğüslerini dilimleyin ve üzerine kesikler atın. 2. Bir kap içinde tavuk etlerini, süt, zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayın. 3. Geniş bir tavayı ocağa alıp ısınmasını sağlayın. 4. Sıcak olarak servis edin. Hamsi Kuşu Tarifi: 1. Malzemeler: 1 kg temizlenmiş hamsi balığı, kızartmak için sıvı yağ, 2 yumurta, 1 su bardağı mısır unu, salatası için kuru soğan, maydanoz, limonsuyu, zeytinyağı. 2. Yapılışı: 1. Hamsileri tuzlayıp ortalarından açarak kılçıklarını çıkarın. 2. İki hamsiyi iç içe kapatıp unlanmış tepsiye dizin. 3. Bir yumurtayı çatal yardımıyla çırpın, gerekirse ikinci yumurtayı da kullanın. 4. Kızartma tavasına sıvı yağı döküp harlı ateşte yağı kızdırın. 5. Mısır ununa bulayıp ardından yumurtaya batırarak kızgın yağda arkalı önlü kızartın. 6. Kızaran hamsi kuşlarını kağıt havlu üzerine alın. 7. Soğan salatası ve mevsimine uygun bir marul salatası ile servis edin.