Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuruyemişli bar yapmak için gerekli malzemeler:
- 25 g tereyağı 1;
- 1 çay bardağı krema 1;
- 300 g beyaz çikolata 1;
- 8 kuru yaban mersini 1;
- 2 kuru incir 1;
- 1 çay bardağı fındık 1;
- 1 çay bardağı yerfıstığı 1;
- 1 çay bardağı ceviz 1;
- 4 yemek kaşığı file badem 1.
Yapılışı:
- Tereyağı, krema ve küçük parçalara bölünmüş beyaz çikolatayı sos tenceresinde eritip bir kaseye aktarın 1.
- Yaban mersini, incir, fındık, yer fıstığı, ceviz ve file bademi doğrayıcıdan geçirip çikolatalı karışımına ilave edin 1.
- Geniş dikdörtgen bir kalıbın içini strech folyo ile kaplayın 1.
- Hazırladığınız karışımı kalıba döküp 2 saat buzdolabında bekletin 1.
- Donan çikolatayı kalıptan çıkartın ve kalp şeklinde kalıplarla keserek servis yapın 1.
Alternatif bir kuruyemişli bar tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı kavrulmuş fındık 2;
- 1 su bardağı kavrulmuş badem 2;
- 1 su bardağı kavrulmuş ceviz 2;
- 1 su bardağı kavrulmuş antep fıstığı 2;
- 1/2 su bardağı kuru üzüm veya kuru kayısı (isteğe bağlı) 2;
- 1/2 su bardağı kavrulmuş kabak çekirdeği 2;
- 1/2 su bardağı kavrulmuş ay çekirdeği 2;
- 1/2 su bardağı bal veya akçaağaç şurubu 2;
- 1/2 su bardağı kavrulmuş yulaf ezmesi veya kırık buğday 2;
- 1/2 çay kaşığı tuz 2;
- 1/2 çay kaşığı vanilya özü veya tozu (isteğe bağlı) 2.
Yapılışı:
- Kuruyemişleri iri parçalar halinde doğrayın veya rondodan geçirin 2.
- Bir karıştırma kabında doğradığınız kuruyemişleri ve isteğe bağlı olarak kuru meyveleri bir araya getirin 2.
- Üzerine bal veya akçaağaç şurubu ekleyin ve hafifçe ısıtın 2.
- Kavrulmuş yulaf ezmesi veya kırık buğdayı, tuzu ve vanilya özünü ekleyin 2.
- Karış
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: