Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru yolma tavuğun daha iyi olmasının bazı nedenleri:
- Hijyen: Kuru yolma yönteminde, piliçler sıcak su kazanına daldırılmadığı için bakteriler, tozlar ve necaset gibi olumsuz unsurların piliçler arasında yayılması önlenir, bu da daha hijyenik bir ürün elde edilmesini sağlar 15.
- Bakteri üremesinin engellenmesi: Kuru yolma sırasında kullanılan sıcaklık (45°C – 55°C), hayvanın koruyucu dış tabakasına zarar vermeden bakteri üremesini engeller 5.
- Daha uzun raf ömrü: Su ile temas etmediği için kuru yolma tavuk, daha uzun süre tazeliğini korur 1.
- Doğal renk: Doğal beslenen tavukların kuru yolma ile kesilmesi, köy tavuklarındaki gibi açık sarı bir renk verir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: