Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru sele, zeytinlerin tuzla birlikte kat kat dizilerek suyunun alınması ve doğal aromasının korunması amacıyla yapılır 12.
Kuru sele yönteminin yapılma sebeplerinden bazıları şunlardır:
- Doğal lezzet 1. Katkı maddesi olmadan, geleneksel yöntemlerle hazırlanan kuru sele zeytin, doğallığıyla sofraların vazgeçilmezi olur 1.
- Yoğun aroma 1. Düşük tuzlu olması sayesinde sağlıklı beslenmeye uygun olan kuru sele zeytin, daha yoğun ve aromatik bir tada sahiptir 1.
- Uzun raf ömrü 1. Kuru sele zeytin, uzun raf ömrüne sahiptir 1.
Kuru sele yöntemi, genellikle ince kabuklu ve küçük çekirdekli siyah zeytinlerde uygulanır 5.
Kuru sele zeytin yapımı hakkında daha fazla bilgi için şu kaynaklara başvurulabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: