Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru sele, siyah zeytinin tuz ile belirli bir süre bekletilerek acı suyunun çıkarılması amacıyla yapılır 13.
Bu işlem için:
- Tamamen olgunlaşmış ve siyahlaşmış zeytinler seçilir 3.
- Zeytinler, zeytinyağı ve iri taneli kaya tuzu ile birlikte bir kabın içine kat kat dizilir 25.
- Kap, güneş almayan serin bir yerde tutulur ve üç gün boyunca kapakları açılmaz 1. Bu süre içinde tuz ve zeytinler iyice temas eder 1.
- İlk kapak açıldığında küçük bir patlama sesi duyulur ve zeytinler ara ara sallanarak dibinde biriken acı su dökülür 1.
- Bu işlem, zeytinin acı suyu tamamen çıkana ve tatlanana kadar, yaklaşık bir ay boyunca devam eder 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: