Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gemlik kuru selenin farkı, şu özelliklerinde yatmaktadır:
- Üretim Yöntemi: Gemlik kuru sele, siyah zeytinlerin tuzla birlikte kat kat dizilerek suyunun alınması esasına dayanan geleneksel bir yöntemle üretilir 12.
- Düşük Tuz Oranı: Zeytinin içindeki acı suyu dışarı çeken tuz, düşük oranda kullanılır (tane yapısına göre %8-10) 12.
- Doğal Aroma: Kendi halinde fermente olan zeytinler, katkı maddesi içermeden doğal aromasını korur 13.
- Yoğun Lezzet: Küçük ve etli taneler, kuru sele yöntemiyle yoğun bir aroma ve kalıcı bir tat sunar 35.
- Sağlıklı Beslenme: Düşük tuzlu olması ve yüksek antioksidan içermesi nedeniyle sağlıklı beslenmeye uygundur 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: