Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gemlik kuru sele zeytini ile diğer zeytin türleri arasındaki temel farklar şunlardır:
- Üretim Yöntemi: Gemlik kuru sele zeytini, tuz ve zeytinyağı ile harmanlanarak teneke kaplarda olgunlaştırılır 12. Bu yöntem, zeytinin tamamen kurumasını önler ve uzun süre bozulmadan kalmasını sağlar 1.
- Lezzet ve Kıvam: Kuru sele zeytini, kıvırcık ve az tuzlu bir yapıya sahiptir 12. Zeytinin içerisindeki suyun neredeyse tamamı dışarı atıldığı için lezzetin yoğunluğu artar 1.
- Besin Değeri: Gemlik kuru sele zeytini, yüksek yağ içeriğine sahip olup, ince kabuklu ve küçük çekirdekli olması sebebiyle besin değeri açısından daha zengindir 2.
- Fire Oranı: Bu üretim şekli, zeytinin ağırlığından %35 civarında fire vermesine neden olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: