Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru şaraplar, tam fermantasyona uğramış olup, tadında tatlılık hissedilmeyen şaraplardır 2.
Bazı kuru şarap çeşitleri:
- Sek (Dry) Şaraplar: Beyaz, kırmızı, pembe ve köpüklü şarapları içerir; şeker oranı %0 veya 0,4 arasındadır 2.
- Vin de Paille: Fransa'da yapılan, yüksek kalıntı şeker içeren kuru üzüm şarabı 1.
- Vinsanto: Santorini adasında üretilen, güneşte kurutulmuş üzümlerden yapılan tatlı bir şarap 1.
- Komandarya: Kıbrıs'ta üretilen bir şarap 1.
Türkiye'de de çeşitli kuru şaraplar üretilmektedir, örneğin, Ege Bölgesi'nde Cabarnet Sauvignon ve Carignan gibi üzümlerden yapılan şaraplar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: