Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru meyveli komposto yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı kuş üzümü 1;
- 1,5 su bardağı kuru üzüm 1;
- 14 tane kuru incir (minik doğranmış) 1;
- 14 tane kuru kayısı (minik doğranmış) 1;
- 4 tane karanfil 1;
- 1 çubuk tarçın 1;
- 14 su bardağı su (gerekirse eklenebilir) 1;
- 1,5 su bardağı toz şeker (gerekirse eklenebilir) 1.
Yapılışı:
- Genişçe bir tencereye yıkayıp süzdüğünüz kuru meyveleri, karanfil ve tarçını alın 1.
- İlk başta 12 bardak su ekleyin ve tencereyi ocağa alın 1.
- Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 20 dakika kadar kısık ateşte kaynatın 1.
- Ocaktan aldıktan sonra tarçını çıkarın, karanfili çıkarmayın 1.
- İçine şekerini ekleyip karıştırın ve eritin 1.
- Oda ısısına gelince buzdolabında muhafaza edin ve soğuyunca servis edin 1.
Not: Şeker miktarını meyvelerin tatlılığına ve kişisel tercihinize göre ayarlayabilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: