Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru fasulye ile iki farklı çorba tarifi mevcuttur:
- Kuru Fasulye Çorbası: Bu tarifte haşlanmış veya konserve kuru fasulye, sebze suyu, kuru domates, zeytinyağı, kuru nane ve kekik kullanılır 1. Tencerede kaynayan fasulyelerin üzerine blendırdan geçirilmiş kuru domatesler eklenir ve pişirmeye devam edilir 1. Son olarak çorba blendırdan geçirilir, tuz, karabiber ve baharatlarla tatlandırılır ve kuru domates eşliğinde servis yapılır 1.
- Terbiyeli Kuru Fasulye Çorbası: Bu tarifte ise kuru fasulye akşamdan ıslatılır ve yumuşayana kadar haşlanır 2. Haşlanmış fasulyenin yarısı ayrılır, kalan yarısı robotta püre haline getirilir 2. Ayrı bir kapta süt kreması, hardal, sirke, un, yumurta sarısı ve bir tutam tuz karıştırılarak terbiye hazırlanır 2. Tencerede pembeleştirilmiş soğana fasulye püresi, sıcak su ve domates püresi eklenerek 10 dakika kısık ateşte pişirilir 2. Hazırlanan terbiye çorbaya eklenir ve 5 dakika daha pişirilip ateşten alınır 2. Servis kaselerine paylaştırılıp nane ve pul biber serpilerek sıcak olarak servis yapılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: