Buradasın
Kuru fasulye ve kuru pilav neden birlikte yenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru fasulye ve kuru pilavın birlikte yenmesinin bazı nedenleri:
- Protein ve vitamin alımı: Kuru fasulye, bitkisel protein, kalsiyum, demir, çinko gibi mineraller ve B grubu vitaminler açısından zengindir 15. Pilav ise protein, mineral, vitamin ve lif içerir 1. Bu ikilinin birlikte tüketilmesi, vücutta bu besin öğelerinin kullanımını artırabilir 15.
- Lezzet uyumu: Türk mutfağında kuru fasulye ve pilavın birlikte tüketilmesi geleneksel bir alışkanlıktır 25.
- Tamamlayıcılık: Baklagiller grubundan olan kuru fasulye, bulgur ile birlikte yenildiğinde kaliteli bir protein kaynağı haline gelir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: