• Buradasın

    Kürtlaç tatlısı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kürdan Tatlısı tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • 400 gr tereyağı 1
    • 2 paket petibör bisküvi 1
    • 4 yemek kaşığı kakao 1
    • Yarım su bardağı şeker 1
    • 1,5 su bardağı süt 1
    • Ceviz veya fındık 1
    • Üzeri için hindistan cevizi 1
    Yapılışı:
    1. Petibör bisküvileri rondodan geçirip üzerine eritilmiş tereyağını dökün 1.
    2. Sırasıyla sütü, şekeri, kakaoyu ve cevizleri ekleyin 1.
    3. Yumuşak kıvamlı bir harç elde edene kadar karıştırın 1.
    4. Harçtan küçük parçalar koparıp hindistan cevizine bulayın 1.
    5. Servis tabağına alıp 1-2 saat buzdolabında soğutun 1.
    Afiyet olsun.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Kürtlaç hangi yöreye ait?
    Kürtlaç, Türk mutfağında Güneydoğu Anadolu bölgesine ait yöresel bir tatlıdır.
    Kürtlaç hangi yöreye ait?
    Hangi tatlılar şurupla yapılır?
    Şurupla yapılan bazı tatlılar şunlardır: 1. Revani: 1000 g toz şeker, 1000 g su ve az miktarda limon suyu ile hazırlanan şurup, revani tatlısı için kullanılır. 2. Şekerpare: 1000 g toz şeker, 1200-1250 g su ve az limon suyuyla kaynatılan şurup, şekerpare tatlısı için uygundur. 3. Şam tatlısı: 1000 g toz şeker, 400 g suyla kaynatılan şurup, fırından çıkarılmış şam tatlısının üzerine dökülür. 4. Ekmek kadayıfı: 1000 g toz şeker, 1000 g su, az limon tuzuyla kaynatılan şurup, ekmek kadayıfı tatlısı için kullanılır. 5. Tulumba tatlısı: 1000 g toz şeker, 400 g su ve limon tuzu ile hazırlanan şurup, tulumba tatlısı yapımında kullanılır.
    Hangi tatlılar şurupla yapılır?