Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kulak makarnası pişirmek için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı un 14;
- 1 yumurta 14;
- 1 çay bardağı su 1;
- 1,5 çay kaşığı tuz 1;
- 150 gram kıyma 1;
- 1 soğan 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 1.
Hazırlanışı:
- Unu derin bir kaba alıp üzerine yumurta ve tuzu ekleyin 1.
- Yavaş yavaş suyu ekleyerek hamuru iyice yoğurun 1.
- Hamuru 2 bezeye ayırın ve 15 dakika dinlendirin 1.
- İç harcı için tüm malzemeleri iyice karıştırın 1.
- Bezeleri un yardımıyla açın ve kare şeklinde kesin 1.
- Karelerin ortasına harçtan koyup üçgen şeklinde kapatın 1.
- Tuzlu suda haşlayın ve süzün 1.
- Haşlanan makarnanın üzerine eritilmiş tereyağını döküp karıştırın 1.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: