Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kulak makarnası pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Hamuru Hazırlama: 2 su bardağı un, 1 yumurta, 1 çay bardağı su ve 1,5 çay kaşığı tuzu derin bir kaba alıp iyice yoğurun 2. Hamuru 2 bezeye ayırın ve 15 dakika dinlendirin 2.
- İç Harcı Hazırlama: 150 gram kıyma, 1 soğan, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi iyice karıştırın 2.
- Makarna Şeklini Verme: Bezeleri un yardımıyla açın, kare şeklinde kesin ve ortalarına harçtan parçalar koyup üçgen şeklinde kapatın 2.
- Haşlama: Tuzlu suda haşlayın ve süzün 2.
- Servis: Haşlanan makarnanın üstüne eritilmiş 3 yemek kaşığı tereyağını döküp karıştırın 2. Tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ile servis edin 2.
Alternatif olarak, kuru domatesli kulak makarnası tarifi de mevcuttur 1:
- Kuru soğanı küçük doğrayın ve 3-4 çorba kaşığı zeytinyağında çam fıstıklarını kavurun 1.
- Soğanlar sararınca kuru domates ve biberi ekleyip birkaç kere çevirin 1.
- 1 dal biberiyeyi dalından sıyırıp tavaya ekleyin ve 1 yemek kaşığı kapariyi koyup karıştırın 1.
- Bir tencerede suyu kaynatın, orecchiette makarnayı koyup 10-12 dakika kaynatın 1.
- Makarnayı süzüp sos tavasına alın ve ocağı yakıp birkaç kez çevirin 1.
- Servis tabaklarına alıp rendelenmiş parmesanla servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: