Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kulak çorbasının içine aşağıdaki malzemeler konur:
- Hamur: 1 su bardağı un, 1 yumurta, azar azar su ve tuz ile hazırlanan sert kıvamlı hamur 24.
- Köfte: 100 gram yağsız kıyma, 2 yemek kaşığı irmik, yarım rendelenmiş soğan, 1 çay kaşığı karabiber ve bir tutam tuz ile yoğrulan köfteler 24.
- Nohut: Bir gece önceden suda bekletilen nohut 1.
- Terbiye: 1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı un ve 1 su bardağı yoğurt ile hazırlanan terbiye 4.
- Sos: Pulbiber ve tereyağında kavrulan sos 24.
Ayrıca, çorbanın et suyu veya tavuk suyu ile yapılması da mümkündür 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: