Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuki'nin sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Fazla un kullanımı: Kurabiye hamuruna gereğinden fazla un eklemek, hamurun sertleşmesine neden olur 23.
- Yanlış fırın sıcaklığı: Çok ince bir kuki hamurunu 180 derecede uzun süre pişirmek sertleşmesine yol açar 23. Orta kalınlıkta bir hamur için 200 derece de sertleşmesine sebep olabilir.
- Tereyağının kullanımı: Tereyağının çok soğuk şekilde kullanılmaya çalışılması veya eritilmiş tereyağının sıcakken ilave edilmesi hamurun sertleşmesine neden olabilir 2.
- Dinlendirmeme: Kurabiye hamurunu buzdolabında dinlendirmeden pişirmek de sertleşmesine yol açar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: